Tænk dig om, inden du låner penge

Tænk dig om, inden du låner penge

Lån kan til tider være en kærkommen løsning, hvis økonomien er presset, og beløbet på kontoen er i bund. Men et lån kan også skade mere, end det kan gavne, hvis ikke man tænker sig grundigt om, inden man låner. Det handler både om at vurdere, hvorvidt man reelt har behov for lånet og tomat gøre det klart, om man har plads i budgettet til at optage et lån. Sagen er nemlig den, at det koster penge at låne penge. Derfor kan det alligevel i nogle situationer give mening at låne penge, hvis man står og mangler dem nu og her og har råd til løbende at tilbagebetale lån og renter. Men er det ikke tilfældet, kan man havne i en økonomisk suppedas. Derfor: lån penge med omtanke. Nedenfor kan du læse mere om, hvad du kan gøre for at sikre dig, at du træffer det rigtige valg, når du låner.

Skab et overblik over din økonomiske situation

Første ting, du skal gøre, inden du låner penge, er at skabe dig et overblik over din økonomiske situation. Spørg dig selv, hvorfor du har behov for lånet, og om du har behov for lånet. Find ud af, hvad du har af ressourcer og gør det klart, hvor meget du eventuelt har behov for at låne.

Lån kan hurtigt optages i dag, og der findes sågar låntyper, som er beregnet til at gøre låneoplevelsen så hurtig og fleksibel som overhovedet muligt. Står man umiddelbart og mangler penge nu og her, kan det derfor være fristende uden videre at optage et lån. Men har man ikke styr på, hvad man har, og hvad man kommer til at have af økonomiske ressourcer i den nærmeste fremtid, kan det som nævnt være en rigtig ufordelagtig beslutning.

Læg et budget – lån penge med omtanke

Når du har fundet ud af, om du har behov for at låne penge, og hvor mange penge du i givet fald har behov for at låne, er næste skridt at lægge et budget. Som nævnt koster det penge at låne penge, og du bør derfor sikre dig, at du i den kommende tid har ressourcer sig at tilbagebetale lånet med renter.

Der findes låntyper, som har en rentefri periode – det vil sige, at du eksempelvis kan slipper for at tilbagebetale lånet med renter i en måned eller et år, efter lånet er optaget, men du skal stadig tilbagebetale pengene før eller siden. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i, hvad du kan forvente af renter, hvor tilbagebetalingsperioden er, og dermed hvad den månedlige ydelse for lånet vil være. Herefter kan du lægge det ind i dit budget og budgettere med det i den kommende tid.

Sammenlign lån

Sidst med ikke mindst er det en god idé at sammenligne de forskellige lån. Ikke alene er det en god idé at undersøge nærmere om de forskellige låntyper, det er også en god idé at sammenligne de forskellige låneudbyderes tilbud indenfor de forskellige låntyper. Det kan man bruge en sammenligningstjeneste til. En sammenligningstjeneste giver et hurtigt og nyttigt overblik.

Coronaboy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *