Sådan støtter og styrker du dit barns udvikling

Sådan støtter og styrker du dit barns udvikling

Det er naturligvis en selvfølge, at man som voksen og forælder ønsker at styrke sit barns udvikling mest muligt, og mange vil mene, at dette er en forælders største og vigtigste opgave. Dette kan dog gøres på mange forskellige måder, og du vil her i artiklen blive præsenteret for forskellige gode råd til, hvordan du som forælder bedst muligt kan støtte samt styrke dit barns udvikling i de tidlige år. Det skal dog nævnes, at man selvfølgelig også kan være for hjælpsom, hvorfor man bør give rum til, at barnet også selv kan udvikle sig uden din hjælp.

Lad være med konstant at rette dit barns fejl og mangler

Er dit barn nået til det stadie, hvor han eller hun skal lære at snakke, bør du ikke konstant rette barnets sproglige fejl. I stedet bør du svare korrekt, og så skal dit barn nok selv lære at tale på en korrekt måde med tiden. Bliver du ved og ved med at rette fejlene, vil dit barn blive meget usikker, og i værste fald kan det ødelægge hans eller hendes lyst til at lære. Det er således vigtigt, at man som forælder lader barnet prøve sig frem selv på egen hånd. Mange voksne har nemlig en tendens til at overtage eller bryde ind, hvad end det handler om at lære sproget ordentligt eller at lære at tage tøj og sko på selv. Det er kun, hvis du kan se på dit barn, at situationen bliver for svær og uoverskuelig, at du bør bryde ind og tilbyde hjælp, ellers skal du bare lade være og se, hvad der sker.

Vis interesse for dit barns initiativer og ideer

Du kan desuden være med til at støtte og styrke dit barns udvikling, når du begynder at vise interesse for de initiativer, som han eller hun kommer med. Det kan eksempelvis være, at dit barn begynder at spørge dig, hvordan man tæller, eller hvordan man staver til det og det ord. Her er det vigtigt, at du går med på legen, viser masser af interesse og nysgerrighed, og at du ikke mindst motiverer dit barn mest muligt. På den måde vil dit barn nemlig få en øget lyst til at lære nye ting og desuden få større incitament til selv at komme med nye ideer og initiativer. I forhold til dette bør du desuden droppe alle dine bekymringer om, hvorvidt dit barns udvikling svarer til andre børns udviklingsniveau på samme alder. I stedet bør du bare give slip og lade dit barn få lov til selv at styre, hvornår han eller hun er klar til at lære eller forstå. Det skal helt sikkert nok komme.

Tag imod dit barns hjælp, når han eller hun selv tilbyder det

Hvis du ønsker at styrke dit barns udvikling, bør du desuden lade han eller hende hjælpe, når dit barn selv tilbyder det derhjemme. Det kan for eksempel være, at dit barn pludselig gerne vil være med til at dække bord, og i så fald bør du opmuntre til det, da det er en god måde for børn at udvikle sig på i et stille og roligt tempo. Ydermere kan det også være en god idé at få dit barn til at lege med børn i andre aldersgrupper, hvad end de er en smule ældre eller yngre. Når børn leger med andre børn i andre aldersgrupper, vil det udfordre og stimulere dit barn på helt nye måder, og de lærer således utroligt meget af at have kammerater i alle aldre. Du kan læse meget mere om, hvordan du bedst muligt sikrer dine børns fremtid her.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *