Sådan finder du de billigste rejser

Sådan finder du de billigste rejser

Det kan være svært at gennemskue for menigmand nøjagtigt hvordan flyselskaberne fastsætter deres priser – og hvordan man finder de billigste afgange. Der er dog flere tips og tricks, som de fleste kan drage nytte af, når de leder efter flyafgange. Der er samtidigt også potentielle faldgruber, som man bør orientere sig om, så man kan undgå dem.

Undersøg prisforskellene

Det er ikke altid gratis at undersøge markedet! Som ved alle andre køb kan det godt betale sig at prissammenligne og undersøge udbuddet, før man bestiller sin billet, men du bør være opmærksom på, at din internetbrowser indsamler historik fra dine søgninger, hvilket kan betyde, at du udelukker dig selv fra de billigste tilbud. Det lyder måske ulogisk, at priserne skulle blive højere af, at du undersøger markedet, men kort fortalt handler det om, du sender et signal om, at du stadig er på markedet og er købsparat, hvis du gentagne gange søger på samme hjemmeside, og det udnytter udbyderen til at presse prisen i vejret. Så sørg for at slette din internethistorik med jævne mellemrum. Derudover kan det også have betydning, om du fysisk sidder med en dyr mac-computer og undersøger priser. Det sender nemlig også et indirekte signal til udbyderen om, at du har penge nok og derfor sagtens kan betale en højere pris.

Du bør naturligvis også søge bredt, når du undersøger markedet. Der er væsentlig forskel på online rejsebureauer som expedia og travellink og så egentlige rejsesøgemaskiner, der søger på tværs af rejsebureauerne og flyselskaberne. Pudsigt nok kan man ofte opleve, at man det er billigere at købe flybilletter igennem en søgemaskine, end det er at købe dem direkte ved flyselskabet selv. Det skyldes, at der er så stor konkurrence om at ligge højt i rejsesøgemaskinernes resultater.

Det er som regel lidt billigere at flyve tidligt om morgenen eller sent om aftenen, og der er også flere undersøgelser, der tyder på, at det skulle generelt skulle være billigere at rejse om tirsdagen, imens fredag og søndag er de dyreste dage. Overvej også en anden afrejselufthavn, eksempelvis Malmö eller Hamborg. Det er nogle gange så meget billigere end eksempelvis Kastrup, at det godt kan betale sig, selv når man medregner de ekstra rejseudgifter.

Under selve rejsen

Mad og drikke er notorisk dyrt i lufthavne, og man kan hurtigt komme af med flere hundrede kroner for et par små sandwich og et par fadøl. Sørg for at tage en madpakke med, især hvis du skal mellemlande. Det er en skam at bruge de penge, som man har sparet på selve rejsen, på et kedeligt lufthavnsmåltid.

Du bør også sætte dig lidt ind i det lokale lands valuta, så du ikke mister overblikket over dit forbrug. Selv om landets leveomkostninger generelt er lave, kan man lynhurtigt købe sig fattig i take away-mad, souvenirs og spontane indkøb.

Vær beredt!

Køb altid en rejseforsikring, hvis du skal til et ikke-EU-land. I Danmark er vi vant til at have fælles sygesikring, men i lande med udpræget brugerbetaling kan det være ufatteligt dyrt med en tur på hospitalet. Det er bestemt også en god idé at sætte dig lidt ind i dine lovmæssige passagerrettigheder for det tilfælde, at din flyafgang bliver forsinket. Hvis nu man for eksempel strander i flere timer i lufthavnen, har man faktisk ret til at købe sig et måltid mad og få dette refunderet af flyselskabet i nogle tilfælde, men mange af flyselskaberne er tilbageholdende med at informere om det. Desuden kan man nogle gange få flere tusind kroner i erstatning, hvis bare ens flyafgang er 3-4 timer forsinket på grund af EU’s regler for flypassagerer.

Med denne viden er du forhåbentligt lidt bedre rustet til at undgå at betale overpris for din flyrejse. God fornøjelse!

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *