Koifisk til enhver personlighed

Koifisk til enhver personlighed

Koi er farverige og flotte karper, der kan leve i en dansk havedam. Mange af de mest farverige Koi, der findes herhjemme, stammer oprindeligt fra Japan. Koi kan kendes på deres flotte farver, mønstre og skæl, der ligeledes distingverer dem fra hinanden. Nogle af de mest normale farver, som Koifisk har, er hvid, sort, rød, orange, gul, blå og ”cremefarvet”. Den mest populære kategori af Koifisk er Gosanke, der er en blanding af Taisho og Showa variationer.

Karper stammer oprindeligt fra Asien, hvor varierende former af Koifisk løbende er blevet opdrættet og fremynglet. Koifisk blev i sin tid brugt som foder til større fisk, men bliver i dag opdrættet på grund af deres flotte ydre.

Karper er koldtvandsfisk, og deres evne til at overleve og tilpasse sig forskelligartede klimaer, har været medvirkende til, at de i dag findes flere steder på kloden.

Koifisk – en yndet hobby

Det er blevet en yndet hobby at have karper, og i særdeles hed Koi, i sin havedam. Du kan derfor købe Koi overalt i verden, hvor de både sælges fra akvarier, havecentre og dyrehandler. Det at have Koi og gerne mange forskellige slags, er en social aktivitet for mange, der har en havedam. Ikke blot i Danmark men i flere områder i verden. Der findes i dag klubber og foreninger, hvor Koi-entusiaster kan mødes og udveksle erfaringer og billeder samt få gode råd til, hvordan de passer bedst på deres Koifisk og havedamme. Medlemmer deler således viden med andre og hjælper til, at alle får den helt perfekte havedam med de flotteste og mest farverige fisk.

I Danmark findes der bl.a i Roskilde et stort havecenter med et bredt udvalg af Koi. Her kan du få vejledning i, hvordan du får en havedam, der tager sig godt ud, og hvordan du får de mest flotte fisk. Hos Super Koi kan du både købe speciel koimad til dine fisk og plejemidler til din havedam, så du undgår trådalger m.v.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *