Guide: Sådan vælger du den rigtige gummibåd

Guide: Sådan vælger du den rigtige gummibåd

Har du behov for en ny gummibåd, og er du derfor lige nu ved at finde ud af, hvilken slags båd du skal vælge at investere i?

Så har du sikkert allerede nu fundet ud af, at der er flere forskellige modeller at vælge i mellem, hvorfor det kan være svært at beslutte sig for, hvilken der er den rigtige for dig, og det du skal bruge den til. Derfor får du her en guide, der kan hjælpe dig med at tage den rigtige beslutning. Læs mere om det lige her.

Der findes især tre modeller, som du skal kende til

Der er især tre forskellige modeller, som du skal kende til, når du skal finde dig en ny gummibåd. Kender du til dem, vil du have et godt grundlag for at vælge den helt rette båd til dig selv.

Få styr på hvad en landgangsbåd er

Den første gummibåd er en landgangsbåd. Denne bliver ofte brugt til at fragte enkelte personer til og fra land, og det er derfor også blot en lille båd tit uden en motor. I nogle tilfælde er en landgangsbåd dog udstyret med en lille påhængsmotor. En landgangsbåd er let at pakke sammen, så den både fylder og vejer minimalt.

Måske er du mere til en sportsgummibåd?

Så er der en sportsgummibåd. Den kan både bruges med og uden en motor alt efter formålet, dog anvendes den ofte med en større motor. Båden har oppusteligt køl, som er placeret mellem gulv og bundens gummidug. Båden er tit retningsbestemt og fås i tre forskellige dørk-versioner med enten plywood plader, alu-plader eller oppustelig dørk.

Og så er der også den hurtige RIB båd

Sidst men ikke mindst er der en RIB båd. Denne forener stabilitet og hurtighed og har et glasfiberskrog og luftige pontoner på både sider og stævn. Dette er en meget stabil båd, som kan have en påhængsmotor. Det er dog her vigtigt at sørge for, at båden størrelse og størrelsen på motoren passer sammen, ellers kan båden blive meget ustabil at sejle i lige såvel, som det sænker motorkraften.

Vælg din gummibåd efter behov

Der findes altså forskellige gummibåde, som igen kan fås i forskellige udgaver, der er gode til forskellige formål og behov. Derfor er det vigtigt, at du vælger din gummibåd ud fra det, som du skal bruge den til, således du opnår maksimal udnyttelse.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *