God indretning – få 3 tips

Størstedelen af dit liv tilbringer du i dit eget -, eller i andres hjem, når du er på besøg hos venner, bekendte og ikke mindst på besøg hos din familie, hvor der fx er noget trygt ved din mormors uforanderlige hjem, med møblementet, og det varme lys som strømmer gennem damasklampeskærmen, som du har kendt gennem hele dit liv. Bevidst eller ubevidst genskaber du den samme trygge stemning hjemme hos dig selv –  i din egen version – og når den tid kommer, vil give dine børnebørn den samme følelse, som du havde når du besøgte dine bedsteforældre.

Du får her tre råd som vil kunne hjælpe dig på vej, når du skal forme dit hjem til en oase af hygge, hvor du, og alle andre kan slappe af og lade batterierne op, og fremtidens minder bliver skabt.

Det første råd er at være bevidst om belysningens betydning i dit hjem. Belysningen kan gøre et rum sterilt og koldt, eller gøre det samme rum hyggelig og intimt, udelukkende ved at skifte fra en form for belysning til en anden.

Når du planlægger indretningen af et hjem, skal du for hvert rum være bevidst om hvordan du vil anvende hverdagsbelysning, arbejdsbelysning og hyggebelysning. Hverdagsbelysning er typisk loftbelysning som gennemstrømmer hele rummet helt ud i de enkelte hjørner. Arbejdsbelysningen er et klart, kraftig lys på et lille begrænset område, hvor du fx læser eller sidder og hjælper dine børn med lektier. Den sidste form for belysning er hyggebelysningen. Hyggebelysningens opgaver er, at ved hjælp af belysning, at skabe en hyggelig hule-fornemmelse, ved ikke at oplyse stedet i sidder, men kun at oplyse periferien af rummet i en dæmpet belysning. Hvis du ønsker at få flere råd vedrørende belysning, kan du gå ind På Bolius hjemmeside og få flere råd vedrørende belysning

Det andet råd er, at ønsker du design og kvalitet, så fremtidssikre investeringen ved at købe dem i et tidløs og klassik design. Designmøbler der er i et klassisk og tidløs design, bliver de aldrig umoderne, og designmøblerne udgør grundstammen i dit møblement, og du kan løbende holde dit hjem i en moderne – og tidssvarende indretning ved at udskifte de billigere dele af møblementet.

Dog hænger pris og kvalitet ofte sammen, så det er ikke billigt at møblerer sit hjem med kvalitetsmøbler, og det kan være temmelig dyrt at købe de forkerte møbler. Derfor er det en rigtig god idé, at trække på de mange års erfaring, som en erfaren indretningsarkitekt besidder, således at designmøblerne matcher din smag og tidens mode.

Det tredje og sidste råd er at du skal sætte dit personlige præg på hjemmet. Folk der ikke kender dig, skal – når de ser dit hjem – få en fornemmelse af hvem du er, og ikke få fornemmelsen af, at de er havnet i et upersonligt udstillingslokale i en møbelbutik. Hæng kunst op på væggene, som taler til dig, ved siden af de billeder som minder dig, om de dejlige dage i din mormors stue, som blev oplyst af det varme lys fra de damaskbeklædte lamper.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *