Faktatjek på den populære LED-pære

Faktatjek på den populære LED-pære

LED-pæren bliver mere og mere populær – og det er der en god grund til. LED-belysning er en rigtig god lyskilde, der hurtigt er i færd med at erstatte ældre typer af pærer, herunder fx glødepærer. Dette grundet alle dens fordele og egenskaber, som de danske forbrugere – og til dels også virksomheder – drager stor glæde af. LED-pærer giver dig en god og blød belysning, og de kan ofte tilpasses dine præferencer. Samtidig kan et skifte til LED-pærer ofte mærkes på pengepungen, da du sparer penge qua LED-pærernes lave energiforbrug. I denne artikel gennemgår vi de mange fordele ved LED-pærer, og står du derfor overfor et skifte, så kan du meget vel blive klogere i dette indlæg.

Alle de gode fordele ved LED

I forhold til andre pærer, som fx halogen- og sparepærer, så har LED-pæren en markant længere levetid. Imens sparepærer og halogenpærer ved et brug på 12 timer dagligt henholdsvis kan holde sig i 2 år og 4 måneder, så har LED-pæren en imponerende levetid på hele 11 år. Den lange levetid reducerer naturligvis også de omkostninger, der måtte være forbundet med løbende, at skulle skifte sine pærer og købe nye. Dertil bliver LED-pærer generelt betegnet som energibesparende, og du har derfor store økonomiske fordele ved at skifte til LED-pærer – især hvis du stadig bruger glødepærer.

I modsætning til lysstofrør og fluorescenslamper indeholder LED-pærer dertil heller ikke kviksølv. Kviksølv er et giftigt materiale, og der er derfor strenge regler for, hvordan man skiller sig af med kviksølvindholdige apparater. Da LED-pærer ikke indeholder dette grundstof, er de derfor nemmere at skille sig af med, når de ikke brænder længere.

En anden fordel ved LED-pærer er farveangivelsen. Lamper med LED-pærer kan dæmpes, uden at farverne ændrer sig nævneværdigt. Lyset er stadig behageligt at se på, og kan derfor være medvirkende til at sætte den helt korrekte stemning, hvad enten det er et skarpt arbejdslys, du skal bruge, eller et romantisk, blidt lys, til en sen middag med kæresten. I modsætning til lysstofrør, får du med LED-pærer en umiddelbar reaktion, når du tænder for lyset. Der er ingen flimren, og lyset tænder med det samme. Da lys fra LED-pærer ikke indeholder hverken infrarød eller ultraviolet stråling, er det derfor en oplagt lyskilde til hjemmet, hvor man opholder sig og bruger sit lys flere timer dagligt.

LED-pærer fås i mange former og farver. Du kan bruge LED-pærer i alle hjemmets rum og qua det store udbud, er der altid en pære, der passer til dine gøremål eller brug. Du kan både bruge LED-pærer som retningsbestemt lys og som ikke-retningsbestemt, og kan derved skabe et mere koncentreret lys ved arbejdsbordet og et tilsvarende diffust et ved sofaarrangementet. Har du et køkken-alrum, så er belysningen afgørende for, om man har lyst til at opholde sig der. Her kan en E 27 LED-pære fra Philips være et godt bud på en pære. der egner sig til forskelligartet brug.

Glødepære eller LED?

LED pæreDen varme, hyggelige stemningsbelysning fra glødepæren er svær at erstatte, og det er nok en af grundene til, at mange stadig vælger den traditionelle glødepære. LED-pæren er dog et rigtig godt alternativ. Den kan nemlig også skabe den hyggelige og varme belysning, som vi alle kender fra glødepæren. LED-pæren  kan produceres i alle farver, og derved også give en flot belysning ved hjælp af kombinationen af flere farver. Er æstetikken vigtig i din indretning, kan LED-pærer derfor meget vel være det korrekte valg.

For at opsummere så har LED som lysform flere af de gode fordele, som vi kender det fra andre typer af pærer, men med mere til. Ved moderat brug har LED typisk så lang en levetid, at du højst sandsynligt ikke har brug for at skifte, før du skal renovere eller måske endda flytte. Den er dertil også energisparrende, og bruger op til 5 gange mindre strøm end fx halogenpærer. Da den også har længere levetid, kan du altså ved køb af LED pærer (fx fra Philips), både spare penge på energiforbruget og investeringen i nye pærer.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *