Få styr på elektriciteten i virksomheden

Få styr på elektriciteten i virksomheden

Elektricitet er en af de ting, vi bruger, men sjældent tænker særlig meget over, udover når elregningen kommer. Men det kan være, vi skal tænke lidt mere på elektriciteten i både hjem og kontor.

Der kan være penge at spare, når der skiftes eltavler, eller hvis du skifter elselskab. Men det er ikke kun pengene, du skal spare, det er også din egen sikkerhed, du skal forsikre.

Det kan jo være, at din HPFI-afbryder trænger til at blive skiftet, men du ikke selv er klar over det. Hvordan finder du så ud af det – du ringer til en elektriker.

Hvordan er opsætningen konstrueret?

Eltavler er der i alle bygninger. Hvis du ikke er bekendt med din eltavle, har du nok ikke haft brug for den endnu. Vi bliver ofte bevidste om eltavlernes nytte, når der er noget galt.

Derfor er vi også lidt uvidende om, hvordan den fungerer, og om den fungerer optimalt. Skal den lyse der, ser den ikke rimelig gammel ud, virker den overhovedet?

Sådan nogle spørgsmål kan vi alle stille os selv, når vi står overfor apparatet og ikke lige ved, hvad der er op og ned. Er du i tvivl, om din eltavle eller din HPFI-afbryder virker, så kontakt en, der har forstand på det.

Du har måske en i familien, der kan guide dig, ellers vil en elektriker uden tvivl gerne hjælpe. Ofte er det gamle eltavler, der skal skiftes. De fungerer ikke længere, som de skal.

En regel kan være, hvis eltavler er ældre end 1980, så skal de skiftes. Det lyder meget gammel, men elektrikerne oplever ofte, at det er et meget gammelt apparatur, der gemmer sig i huset.

Så selv hvis du ikke har oplevet problemer endnu, men ved, at din eltavle er meget gammel, vil det være klogt at få den tjekket – man ved jo aldrig.

Bliv glad for en forbedring

Får du investeret i en ny, kan du straks føle dig mere tryg og tilpas. Elektronik holder jo ikke evigt, og når det gælder noget så vigtigt, som den strøm, du bruger, skal det gerne spille max.

Du kan også tjekke, om HPFI-afbryderen virker som den skal. Typisk sidder den som noget af det første, du ser på tavlen. Den skal sørge for, at du ikke får elektrisk stød.

Du tjekker den ved at bruge den. Virker den optimalt, slukker den for al strømmen. Er den forsinket, eller sker der slet ikke noget, skal den skiftes med det samme. Så kan det hele blive skiftet på en gang.

Elektrikeren har det sidste ord

Hvis du er bange for, om det gamle udstyr holder – så kontakt en elektriker. Siger elektrikeren, at der ikke er noget at være bange for, må du stole på det.

Det sidste og det stærkeste ord ligger på fagkyndiges skuldre.

Det kan være, elektrikeren siger, at der er stærkt brug for en ny eltavle, så du kan føle dig sikker. Eller måske siger han, at den fungerer helt som den skal.

Hvis du ikke tør vurdere det selv, tager det ikke lang tid at spørge en elektriker om hjælp. Du skal alligevel bruge en elektriker, hvis den skal installeres.

Coronaboy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *