3 rejsedestinationer ud over det sædvanlige

3 rejsedestinationer ud over det sædvanlige

Det er ved at være den tid på året, hvor rejsefeberen begynder at sprede sig i kroppen, dels fordi det er bidende koldt udenfor, dels fordi din chef ånder dig i nakken, for at vide hvilke uger du vil have fri til sommer. Skal turen gå til Tyrkiet for 3. gang inden for de sidste 10 år, eller skal man prøve noget mere utraditionelt i år, det er her vi kommer ind i billedet.

Denne artikel er skrevet for at give dig inspiration til netop at prøve noget nyt, der er både noget for solbaderen og kulturfreaken.

Slovenien

Hvis du søger kulturelle oplevelser i Europa, og har du besøgt Barcelona, Paris, Rom og mange af de andre fantastiske storbyer, der findes i Europa, så skal du lytte med her. Bratislava er Sloveniens hovedstad med et befolkningstal på cirka 414.000 mennesker, det er en by, der oser af historie og kultur.

Besøg den smukke gågade i Old Town her kan du i gåafstand besøge mange af de populære turistseværdigheder bl.a. den smukke Cathedral, eller et af de mange museer der befinder sig spredt omkring centrum.

12 kilometer fra Old Town finder du den smukke slotsby Devin. Gå en tur langs den billedskønne Donau flod eller oplev middelalderslottet, der er bygget på en 212 meter høj klippe. Slottet fungerer også som et museum, og det kan dermed være en fordel, at tjekke hvilke udstillinger, der er aktive, netop når I besøger Devin.

Bratislavas køkken er svær at definere. Byen har været påvirket af de nærliggende lande, hvilket har skabt en kulinarisk retning, der er en sammensmeltning af ungarsk, schweizisk, tysk og slovensk kultur.

  • Pris – lav

Anguilla

Beliggende i det tropiske paradis i Caribien, finder du øen Anguilla, her bydes du på den ultimative solferie. Anguilla er kendt for at have nogle af verdens smukkeste hvide sandstrande og krystalklare blå vand.

Øen byder på et hav af aktiviteter, hvoraf mange er centreret omkring den flotte natur. Rid ned af de flotte strande på hesterygge, eller tag på opdagelse i de mange koralrev, der omringer øen. Hvis du ikke har dykkercertifikat, er snorkling en fantastisk måde at opleve det rige naturliv, der findes ved disse koraler.

Anguillas lokale mad består af grillmad på stranden, her serveres ribs, kylling og fisk fra små boder. Udover den lokale mad findes der et hav af restauranter i verdensklasse på øen. Anguillas restauranter består af et køkken, der smelter friske råvarer fra havet og øen med lækre importerede råvarer.

Aftenen bruges på de mange beach bars, hvor man kan nyde en kold forfriskning, spille et spil pool, eller nyde de mange shows der finder sted på stranden.

  • Pris – høj

Laos

Asien er fantastisk, og landet beliggende mellem Vietnam og Thailand er ingen undtagelse. Laos byder på fantastisk natur, smukke laguner, badefloder, templer og en kultur hvor afslapning er centralt.

Vientiane tilbyder et hav af templer, man finder her nogle af de smukkeste templer i hele landet. Fra Vientiane kan man rejse til Luang Prabang, med et stop forbi den berømte by Vang Vieng.

Vang Vieng er kendt for at være et centrum for backpackere fra hele verden. Dagene i byen bruges på at tube ned af floden i en badering, aftnerne på at feste i de mange barer.

Den idylliske by Luang Prabang blev i 1995 en del af Unesco World Heritage site, udover den smukke by, byder området på vandfald i verdensklasse, der kan bades i.

Laos har en kulinarisk kultur der minder meget om de nærliggende lande og ris, fisk, kød og friske grøntsager tilberedes på de lækreste måder. Når man er på farten, støder man på mindre boder, der står og griller kød på bestilling. Denne form for mad er billig, og smager fantastisk, man skal dog være opmærksom på måden de håndterer det rå kød, inden man spiser det.

  • Pris – middel

Rejsen

De 3 rejser er bud på fantastiske rejser på 3 forskellige budgetter. Hvis man ønsker at få mest for prisen, kan man følge nogle simple retningslinjer.

  • Undersøg hvor den bedste pris på rejsen er, husk at din browser gemmer din historik, hvilket nogle hjemmesider bruger til at gøre prisen dyrere for netop dig.
  • Sæt dig ind i landets valuta så du ikke mister overblik over jeres forbrug.
  • Hvis i rejser udenfor Europa, kan der være anderledes regler for sygehjælp, det anbefales derfor altid at købe en rejseforsikring for at undgå en dyr hospitals regning, hvis uheldet skulle være ude.
  • Sæt jer ind i jeres rettigheder, når I flyver. Der kan være mange penge at hente. Man kan bl.a. være berettiget til at købe et måltid på flyselskabets regning ved tilfælde af forsinkelse, mange flyselskabet vælger dog ikke at informere ordentligt om dine rettigheder. Ved forsinkelse på mere end 3 timer kan man være berettiget til en kompensation, denne kompensation kan man søge hos flyselskabet selv, det er dog erfaret at flyselskaber bruger undskyldninger for ikke at betale den rette kompensation. Det kan derfor være en fordel at tage fat i selskaber som Flyhjælp.dk, der har specialiseret sig til at tage kampen op mod flyselskaber.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *